Köp och retur av sadlar

Fraktkostnad
500kr/sadel

Köp av ny/begagnad sadel:
14 dagars öppet köp/bytesrätt dvs sadeln skall vara oss tillhanda inom 14 dagar från det att du fått meddelande om att sadeln finns att hämta på uthämtningsstationen.
Meddela oss innan du skickar tillbaka sadeln, se ”Returer av sadlar nedan”

Returer av sadlar
Sadeln skall skickas med ”Företagspaket” till vår butik. Väljs ej företagspaket kommer sadeln till ett uthämtningsställe, vilket vi debiterar dig som kund en avgift på 200kr/sadel.

Adress:
Mörk & Söner

Järnvägsgatan 23

533 30 Götene

Sadeln skall vara i Samma skick som då vi skickade den till dig då du returnerar den till oss. Eventuellt slitage som uppstått dras av på återbetalningssumman. Den skall naturligtvis även vara väl rengjord.

Du står för frakten till oss, du är även ansvarig för ev fraktskador. Alla tillbehör som följde med sadeln skall sändas tillbaka med sadeln så som tex sadelöverdrag

Tänk på att:
Nya sadlar är helt utan slitage (märken, skönhetsfel) då de säljs ut och ska komma tillbaka i samma skick. Provridning i nya sadlar rekommenderas inte, vill du trots allt sitta upp måste du vara mycket försiktig. En begagnad sadel har ofta redan visst slitage efter tex stigläder mm och är därför lite mer tåliga för provning. Dock ska även dessa komma tillbaka i samma skick så samma försiktighetsåtgärder som för de nya sadlarna rekommenderas för dessa.

Slitage (små märken) uppstår nästan genast på sadlar så fort man sätter stigläder på dem. Därför rekommenderar vi att man försöker fästa stiglädren under överkåpan.

Märken på bakvalvet uppkommer nästan omedelbart om man lutar den mot ett spetsigt hörn. Lägg alltid ett sadelöverdrag runt bakvalvet för att skydda detta.

Dragkedjor på stövlar/chaps ger nästan genast märken mot överkåpan på en sadel. Rid därför helst utan stövlar/chaps, dvs använd endast skor och strumpor.

 

Låna hem sadlar

Regler:
Endast begagnade sadlar kan lånas hem – EJ nya sadlar!
Utlåningstiden är lördag tom måndag. Övrig tid kan sadlarna vara ute på inpassning.

Ring först om du vill låna en specifik begagnad sadel. Denna sadel kan ha blivit såld/utlånad. Vill du försäkra dig om att inte åka i onödan ringer du innan så hänger vi undan sadeln till dig.

Alla sadlar hämtas och lämnas i butiken. Vi skickar inga sadlar för provning. I så fall köper du sadeln på öppet köp, se fliken ”Köp och retur sadlar”.
Då du lånar hem sadlar själv är det du som är ansvarig för sadlarna. Du blir ersättningsskyldig om slitage har uppstått.  Du kommer få läsa igenom och skriva under att du läst och godkänner utlåningsvillkoren i butiken.

Ulåningsvillkor:

  • Då du lånar hem  sadlar krävs giltig legitimation samt underskrift.
  • Du måste vara över 18 år för att kunna låna hem sadlar
  • Legitimationsinnehavaren ansvarar för sadlarna under hela utlåningstiden.
  • Du får låna max tre sadlar/utlåningstillfälle
  • Sadlarna ska återlämnas i samma skick som de lämnades ut. Vid skada/onaturligt slitage är låntagaren ersättningsskyldig. Belopp bedöms av Skövde Ridsport och utgår från sadelns pris och skadans omfattning.
  • Vi rekommenderar att du använder schabrak och skydd över stiglädren (tex nylonstrumpor) då du provrider sadlarna. Tänk på att provrida korta pass för att minska risken för slitage.
  • Du har möjlighet att spänna sadelgjord (med rundsöljor) på de nya sadlarna. Det får dock inte finnas märken efter stigläder eller dyligt på dessa sadlar.
  • Ej rengjord sadel/sadelöverdrag debiteras med en avgift på 100kr
  • Borttappad sadellapp debiteras med en avgift på 50kr

Känner du dig osäker angående dessa regler rekommenderar vi att du istället bokar en sadelinpassning där det istället är vår sadelinpassare som är ansvarig för sadlarna under provningen